Chat with us, powered by LiveChat Insolita uw Vakantiespecialist Italië - persoonlijk advies op maat | …

Insolita gebruikt cookies om uw surfervaring op deze website beter te maken.
Ik ga akkoord

Waar ben je naar op zoek?

Met deze functionaliteit doorzoek je onze site op een bepaald trefwoord vb. de naam van een specifiek vakantiehuis.
sluiten
menu

Milaan

Milaan, de grootste stad van Noord-Italië is een perfecte stad voor een city-trip. Niet alleen voor fashionista’s maar ook op gebied van cultuur en gastronomie heeft de stad heel wat te bieden.

Milaan, een creatieve combinatie van cultuur, mode en design

Milaan, een van de modehoofdsteden van de wereld, ademt elegantie en creativiteit uit al zijn poriën. De Duomo, de chique winkelstraten en het bekende voetbalstadion domineren het stadsbeeld. Maar Milaan biedt nog meer schoonheden en minder bekende bezienswaardigheden. Tijdens deze citytrip ontdekken we die samen.

Het vreemde eendje in de Italiaanse bijt

Milaan is niet te vergelijken met buursteden Rome, Venetië of Firenze. In Milaan beleef je Italië op de meest stijlvolle manier. De stad ligt in de schaduw van de Italiaanse Alpen. Verleden, heden en toekomst gaan er hand in hand: het historische stadscentrum, de hedendaagse kunstenaarswijken en de woon- en kantoorwijken in ontwikkeling. Hier ontdek je het Italië van de 21e eeuw.

Winkelwalhalla en voetbaltempel

Milaan wordt steevast geassocieerd met mode, design, shoppen en voetbal. Tal van ontwerpers en modelabels als Versace, Dolce & Gabbana en Prada zijn er gevestigd. Ook herbergt Milaan heel wat gerenommeerde talent in design. Daarnaast spelen twee van de beste voetbalploegen van Europa er thuis.

De Milanese keuken

In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, staan niet alleen pizza en pasta op de menukaart. Zo kent de Milanese keuken enkele typische gerechten, waaronder: risotto, ossobuco, cotoletta en panettone. De Milanezen staan ook bekend om hun uitgebreide aperitivo’s. Daarnaast telt Milaan vele fantastische pasticceria’s en gelateria’s. Aan lekker eten en tussendoortjes alvast geen tekort. Dat wordt smullen!

Waar wacht je op?

Milaan is de perfecte citytrip voor iedereen die eens iets anders verwacht van een Italiaanse stad. 

Milaan, en creatieve combinatie van cultuur, mode en design