Chat with us, powered by LiveChat Insolita uw Vakantiespecialist Italië - persoonlijk advies op maat | …

Insolita gebruikt cookies om uw surfervaring op deze website beter te maken.
Ik ga akkoord

Waar ben je naar op zoek?

Met deze functionaliteit doorzoek je onze site op een bepaald trefwoord vb. de naam van een specifiek vakantiehuis.
sluiten
menu

Le Marche

Heel Italië in één regio
vakantiehuizen in deze streek bekijk alle regio's

Bezienswaardigheden in Le Marche

De Marche vormt een netwerk van historische stadjes en kunststeden. De Marche heeft met ongeveer 400 musea de grootste museumdichtheid van Italië. De Marche wordt dan ook ervaren als een groot wijdverspreid museum. Zo vind je er de bekende ‘Galleria Nazionale delle Marche’ in het paleis ‘Palazzo Ducale’ in Urbino, met onder andere meesterwerken van de beroemde Italiaanse kunstenaar Raffaello Sanzio. In vele badplaatsen in de regio zijn verschillende musea te vinden die gewijd zijn aan de zee, zoals het ‘Washington Patrignani’ in Pesaro. Ascoli Piceno is met haar prachtige travertin (kalksteen) beklede gebouwen en mooie torens, één van de mooiste middeleeuwse stadjes in Italië. De grotten van Frassasi die slechts in de jaren ’70 per toeval ontdekt zijn, zijn dan weer prachtig om te ontdekken zeker op een warme zomerdag. 

toeristische info Le Marche

De Klassiekers

Urbino

Grotten Van Frassasi

Riviera Delle Palme San Benedetto Del Tronto

Pesaro

Marche Insolita

Onze favorieten in deze boeiende regio zijn het schitterend natuurgebied van de Monte Conero, een ongerepte kustlijn ten zuiden van Ancona. Het natuurgebied van de Monti Sibillini met de mooie Piano Grande is een paradijs voor natuurliefhebbers en wandelaars. In de zomer kan het openlucht opera-festival van Macerata menig cultuurliefhebber bekoren. De Piazza del Popolo met zijn plein volledig in travertijn behoort tot de mooiste van Italië en hier moet je zeker proeven van de Olive all’ Ascolana of een anisetta drinken in het mooie caffè Meletti. 

Marche Insolita : enkele van onze favorieten

Conero

Sferisterio Macerata

Monti Sibillini

Ascoli Piceno

Het weer in Le Marche

Le Marche, gelegen tussen de Apennijnen en de Adriatische zee heeft een heerlijk klimaat. Een voorjaar dat al vaak in maart erg prettig is. Een lange zomer die al in juni begint en vaak doorloopt tot in september.

En een mooi najaar waarbij vaak nog tot laat in oktober in korte broek en polo de olijven geplukt kunnen worden. De maanden juli en augustus kunnen goed warm zijn, waarbij strand en bergen voor verkoeling zorgen.

Kortom een regio met een heerlijk klimaat waar het van het vroege voorjaar tot in het najaar heerlijk toeven is.

Het klimaat van Le marche is mild mediterraan. In onderstaande tabel zie u de verschillende gegevens per maand. dit zijn wel gemiddelden natuurlijk, de werkelijkheid kan natuurlijk afwijken. dat hangt ook af van de plaats waar u verblijft.